Pharmapromo Kft.

huen

Fogalmak

Android

Az Android egy mobil operációs rendszer, melynek fejlesztését az Android, Inc. kezdte meg, amit később a Google felvásárolt, majd az Open Handset Alliance nevű szövetség vette át a fejlesztését. Az eszköz vezérlése a Google által fejlesztett Java programkönyvtárokon keresztül történik. A platform lényeges része a Google eszköztár.

iOS

Az iPhone OS, OS X iPhone vagy iOS annak az operációs rendszernek a neve, amelyet az Apple Inc. fejlesztett ki az iPhone, iPod Touch és iPad készülékekre.

4G

Negyedik generációs mobilkommunikációs szabvány. Nagy adatátviteli sebesség, nagy kapacitás és a nyílt internetes szabványok használata, illetve továbbfejlesztett multimédiás szolgáltatások jellemzik.

3G

Harmadik generációs mobilkommunikációs szabvány. A korábbiaknál nagyobb sávszélességgel bír, amely multimédiás alkalmazások használatát teszi lehetővé.

Okostelefon

Fejlett, gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon, amelynek teljes értékű operációs rendszere szabványosított platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára. Olyan készülék, amely olyan fejlett funkciókat tartalmaz, mint az e-mail, Internet és e-book-olvasó, és/vagy teljes értékű billentyűzet.