Pharmapromo Kft.

huen

Tevékenységek

SMile – SM napló mobilalkalmazás

A Sclerosis Multiplex (SM) az egyik leggyakoribb gyulladásos idegrendszeri betegség. Az SM betegek egy részének az (ön)injekciózás a mindennapok része, a következő injekció beadásának helyét és idejét folyamatosan észben tartani pedig kihívást jelenthet. Új alkalmazásunk, a SMile – SM napló célja, hogy segítse a Sclerosis Multiplex-ben szenvedő, injekciós kezelés alatt álló betegek terápián tartását és mindennapjait.

Az ingyenes, magyar nyelven elérhető alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó meghatározza a szúrni kívánt területeket és azok sorrendjét, ez alapján emlékeztetőt állíthat be az injekció beadására, így biztosítva a szúrt területek megfelelő rotálódását és a pontos terápiakövetést.

Elérhető az App Store-ban és a Google Play-en

Miért lehet hasznos az SM betegek számára az alkalmazás?

  • Az emlékeztető funkció segítségével nem feledkeznek meg a következő injekció beadásáról és az SM kontrollról.
  • A receptemlékeztető funkció segítségével mindig időben tájékozódhatnak a következő recept felírásának időpontjáról, így sosem maradnak injekció nélkül.
  • A főképernyőn látható avatáron bármikor megtekinthetik, hogy az általuk meghatározott sorrend alapján melyik területre ajánlott beadniuk a következő injekciót.
  • A Kalkulátorok funkció segít feltérképezni aktuális állapotukat 4 témában.
  • Monitorozhatják aktivitásukat és annak időtartamát.
  • Az alkalmazás SM centrum kereső funkcióval is rendelkezik, melyben kiválaszthatják kezelőorvosukat vagy az SM nővért.
  • Bármikor továbbíthatják az alkalmazásban naplózott adataikat önmaguk, a kezelőorvos vagy az SM nővér számára.

Az alkalmazás tartalma:

Menü:

A felhasználó a főképernyőn keresztül tájékozódhat a következő injekció beadásának időpontjáról, az avataron megjelölt, soron következő szúrható területről, valamint láthatja a legutóbb felírt adag injekció megkezdése óta kihagyott injekciók számát is. Mindemellett lehetősége van az emlékeztetés időpontjától eltérő időpontban rögzíteni a szúrást a „Beadom most” gomb segítségével.

Beállítások:

A felhasználó kiválaszthatja az általa alkalmazott készítményt a Magyarországon elérhető összes szubkután és intramuscularis injekciót tartalmazó adatbázisból, valamint meghatározhatja, hogy mely testrészekbe szeretné azt beadni. A kiválasztott területek között a megfelelő rotálódás érdekében sorrendet állíthat fel, amely szerint az emlékeztetés során az alkalmazás fel fogja ajánlani a soron következő területet.

A felhasználó jelszavas védelmet állíthat be, adatait elmentheti az iCloudba, Dropboxba, illetve különböző témák közül választhat, mely témákban bizonyos időközönként hasznos üzeneteket, tippeket kaphat.

Naptár:

Napi nézet: Adott napra lépve a felhasználó kiválaszthatja az aktivitás típusát, megadhatja annak időtartamát, valamit lehetősége van az injekció beadásának rögzítésére – akár utólagosan is.

Havi nézet: Megjeleníti a beadott- és a kihagyott injekciókat, az adott napon végzett aktivitást és kalkulátor használatot.

A Naptár funkción belül érhetők el a Kalkulátorok és a Naplózott adatok küldése funkciók is.

Kalkulátorok:

A kalkulátorok funkción keresztül a felhasználó különböző tesztek kitöltésével felmérheti a jelenlegi állapotát. Eredménye rögzítésre kerül az adott naphoz és megjelenik a naplózott adatok küldése során továbbított Excel táblázatban is.

Naplózott adatok küldése:

A felhasználónak lehetősége van naplózott adatait (a beadott- és kihagyott injekciókat, az aktivitást és kalkulátor használatot) az orvosa, az SM nővér vagy saját maga számára e-mailben, Excel formátumban továbbítani.

Emlékeztetők:

Az Emlékeztetők funkción belül lehetőség van saját-, injekció-, recept- és SM kontroll emlékeztetők beállítására is.

A Beállításokon belül a felhasználó kiválaszthatja az alkalmazott készítményt, ennek típusa (naponta – 28 napos, kétnaponta – 30 napos, hetente egyszer – 28 napos, hetente háromszor – 28 napos) határozza meg az emlékeztetés periódusát.

Továbbiak:

Az SM centrum kereső funkción belül a felhasználó SM intézmény szerint kereshet, majd megtekintheti kiválasztott orvosa vagy az SM nővér adatait, rendelési idejét és elérhetőségét.